Då hudytan är täckt av ett rejält lager döda celler kommer inte ens den bästa kräm åt att sugas upp sär­skilt effektivt. En regelbunden peeling är därför på sin plats. Alla hudtyper klarar dock inte av peeling.
Exempelvis tunn och torr hud eller couperosahud kräver särskild försiktighet. Även en skör hud har än­då nytta av peeling, eftersom peelingen gör att vårdande krämer sugs upp bättre, men peelingen måste i dessa fall vara särskilt skonsam. En bränd eller sönd­rig hud får inte peelas.
Miljöpåverkan av olika parabener och peelingpro­dukter har diskuterats flitigt. Idag är allt fler produk­ ter parabenfria, och peelingkornen utgörs inte längre av mikroplaster, utan av t.ex. cellulosa, bambu eller jo­ joba.
En kroppspeeling ger en mjukare och slätare hud samt främjar hudens naturliga förnyelse. Precis som vid an­siktspeeling, ger kroppspeelingen ett bättre upptag av vårdande produkter. Vintertid torkar huden lätt ut, och därför är det bra att ta sig en rejäl höstpeeling då vinter­ säsongen står inför dörren.
Gör peelingen till en rutin som upprätthåller en klar och fin hy som förnyas med jämna mellanrum!